Φουσίλι με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού & κουκουνάρι

                                                    FUSILI ME KOTOPOYLO PESTO SITE

Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο φουσίλι (Fusilli) BARILLA
400 γραμ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. του γλυκού πολτό σκόρδου ΔΡΙΣΚΑΣ
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουτ. της σούπας πέστο βασιλικού BARILLA
2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι ελαφρά σοταρισμένο
100 γραμ. παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το πέστο βασιλικού και ανακατέψτε.
Βράστε τα φουσίλι σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία. Όταν βράσουν, ρίξτε τα με τρυπητή κουτάλα κατ’ ευθείαν από το την κατσαρόλα στην σάλτσα με το κοτόπουλο. Προσθέστε στην σάλτσα 3-4 κουταλιές από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε και σερβίρετε με το κουκουνάρι και την τριμμένη παρμεζάνα.