Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΨΑΡΙΩΝ...ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΟΙΑΣ;
Η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα επιβραδύνει την γήρανση του εγκεφάλου,
ενώ η παχυσαρκία στη μέση ηλικία διπλασιάζει τον κίνδυνο άνοιας. Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στα ψάρια, έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία και μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, γι' αυτό και η τακτική κατανάλωση ψαριών προστατεύει τον εγκέφαλο με την πάροδο των ετών. Το προστατευτικό όφελος είναι προφανές ακόμα και μετά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Η παχυσαρκία, η υπέρταση και τα αυξημένα επίπεδα της χοληστερόλης στη μέση ηλικία, διπλασιάζουν αργότερα τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας. Τα άτομα που υποφέρουν από τα τρία προαναφερόμενα προβλήματα στη μέση ηλικία εξαπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας, εν συγκρίσει με τα άτομα που δεν παρουσιάζουν τους συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου.
πηγη:υγεια και ευεξια